Vakantie Mallorca dag 4
Wij zijn al wakker wanneer Jaimy als eerste van de meiden wakker wordt. Ze komt even bij me liggen en begint meteen met vragen, die ze direct allemaal beantwoord moet hebben. Een contrast met gisterochtend. Niet veel later wordt Jessie wakker, die sleept zichzelf voort naar mijn kant van het bed en geeft me een kroel.
Voordat we gaan ontbijten, kiezen we eerst een paar bedjes in de schaduw voor vandaag. Dan ontbijten en neerploffen aan het zwembad rand. Mike gaat naar de crossfit box en daarna hardlopen. Het is inmiddels 10:05 uur en de zwembaden gaan om 10 uur open (behlave het splash pool). De zwembaden zijn nu nog officieel dicht want de ketting zit nog om het zwembad heen en de badmeester is er nog niet. Toch zitten er al veel mensen met hun kinderen in. Dit is bijna dagelijks zo. De badmeesters zijn te laat en de mensen gaan er om 10 uur gewoon in. En groot gelijk hebben ze. Dat ze niet op tijd zijn is echt raar. Ook mijn meiden gaan om 10:10 uur het zwembad in. De badmeester komt aangelopen met zijn rugtas om en begint meteen de ketting langs de zwembaden af te halen. Dit is nogal een klusje dus het duurt ff voordat hij klaar is. Dan ruimt hij de spullen op en komt terug met 2 medische koffers. Wanneer hij klaar zit om daadwerkelijk zijn werk uit te voeren als badmeester is het 10:35 uur. Wel goed gelukt als om 10 uur de zwembaden open gaan...
Ik zit vanaf het bedje naar de meiden te kijken, die tussen 2 zwembaden heen en weer gaan. Ze moeten het zeggen tegen ons zeggen wanneer ze van zwembad wisselen. Jessie zegt het echt wel goed tegen ons en wacht op een reactie terug. Terwijl Jaimy gewoon in de lucht roept : "Ik ga naar het andere zwembad." En die gaat dan gewoon, niet wetende of wij het wel hebben gehoord. Gelukkig houden we ze goed in de gaten. Nu zijn ze beide in het zwembad met het luchtkussen. Dan komt Jessie naar me toe en zegt: " mama, Jaimy heeft iets heel raars gezegd tegen een mevrouw." Ik vraag wat er is gebeurd. Ze zijn al een paar dagen aan het spelen met Luna, een meisje van net 2 jaar die 2 moeders heeft. Jaimy heeft dus tegen 1 van deze moeder gezegd: " ik vind het raar dat zij 2 moeders heeft. " Neeee heeft ze dat echt gezegd?! Dit kind heeft geen filter! Jessie verteld dat ze reageerde met: " Nee Jaimy, dat is helemaal niet raar." Ondertussen komt Jaimy onze kant opgelopen en ik vraag haar wat ze heeft gezegd. Nou precies wat haar zus zei dus. Toen vroeg ik hoe die mevrouw reageerde en Jaimy zei: " Dat vind ik ook wel raar want jij heb dat niet." Het lijkt erop alsof het niet zo erg is als in mijn hoofd, maar Ik besluit toch het zwembad in te gaan en polshoogte te nemen. Ik ga naast die vrouw zitten en vertel wat de meiden me zojuist hebben verteld. Haar reactie was: " ooh maar dat geeft niks, kinderen reageren wel vaker zo en daarna is het zo van ,oke, ik ga weer spelen. " Oke ze lijktbhet dus gewend te zijn om zulke reacties te krijgen van kinderen. We kletsen nog wat en ze verteld dat er afgelopen dinsdagnacht om 01:30 uur het brandalarm af ging. Ze hebben hun kind gepakt en zijn naar buiten gegaan. Alhoewel er nergens rook of vuur vandaan kwam, was dit toch spannend. Terwijl iedereen buiten stond kwam er iemand van de technische dienst. Die ging wat sleutelen aan een kastje en zei het brandalarm af ging omdat iemand binnen had gerookt en niet vanwege brand. Toen ze zeler wisten dat het veilig was is iedereen weer terug naar binnen gegaan. Wat ze raar vond, was dat er niemand van het hotel ernaartoe is gekomen. Alleen iemand van de technische dienst. Als er wel brand was geweest dan was het chaos geworden. Gelukkig was er geen brand, maar was iemand stom genoeg om in een kamer te gaan roken. Ze verteld ook dat de badmeester hun handdoeken van de bedjes had gehaald omdat ze te lang weg waren en die bedjes bezet hielden. Werkelijk alle bedjes zijn voorzien van handdoeken terwijl niet iedereen er is... Toen ze verhaal ging halen bij de badmeester en haar handdoeken terug wilde (je betaalt borg er handdoek) , toen kreeg ze er 2 van een stapel die naast hem lag. Die waren niet per se van haar maar misschien wel van andere mensen. Die heeft ze omgeruild voor schone handoeken bij de receptie.
Jaimy heeft bij het ontbijt eigenwijsjes gegeten, die wil haar waterschoenen niet aan want ze zitten niet lekker. Dat ze voor haar veiligheid zijn, interesseert haar niet. Ze loopt langs het zwembad rand en glijdt uit. Auw dit is wel vervelend, maar niet vervelend genoeg om haar waterschoenen aan te doen. Ook al zeg ik dat het beter is van wel. Niet veel later valt ze bij hetzelfde stukje en dit is pijnlijker. Ze heeft een aantal schaaf streepjes op haar been zitten met wat bloed, dus we lopen naar de badmeester voor desinfectie middel. Erg schoon is het hier niet dus desinfecteren is wel nodig. De badmeester haalt het bloed weg met een handoek die naast hem ligt. IEUW! Is dit een schone handoek of een handdoek die van een bedje komt en geeft hij deze straks aan iemand anders... Hij doet betadine op een watje, Jaimy dept hier zelf mee op haar schaafwondjes en dan kunnen we weer terug naar onze bedjes. Toch handig zo een badmeester met een medische koffer. Al heb ik me bedenkingen bij het gebruik van die handdoek. De tijd van vragen is voorbij, Jaimy krijgt 2 keuzes: of je trekt je waterschoenen aan of je gaat niet meer zwemmen. Ze kiest eieren voor haar geld en trekt die stomme, niet lekker zittende waterschoenen aan.
Wanneer we bij het bedje zijn is Mike terug en duikt hij het zwembad in. Hij is toch niet de heuvels ophoog gegaan en het bos in zoals de taxichauffeur zei. Hij is een andere route gelopen. Ik vertel hem over wat Jaimy heeft gezegd en hij vraagt zich af hoe ze daar nou weer bij komt. Ik beantwoord deze vraag met : "Onze opvoeding." Het is een wonder dat ze niet heeft gezegd dat papa en mama het raar vinden.
We gaan lunchen, maar vinden het eten een beetje karig in dit gedeelte. Het is ook wel elke dag hetzelfde. We besluiten om te gaan kijken in het andere gebouw. Daar hebben ze wel meer eten, maar het is er ook veeeeel drukker. Lijkt wel een kippenhok.
Na de lunch gaan we nog zwemmen. Ik besluit daarna op een bedje te gaan liggen en Mike let op de meiden. Terwijl ik heerlijk lig hoor ik Jaimy een paar keer huilen, wat betekent dat de meiden vervelend doen tegen elkaar. Ik ben er klaar mee en ga maar weer zitten. De meiden moeten het water uit en vertellen wat er nou elke keer gebeurd. Ze spuiten water op elkaar en in elkaars gezicht. Hier heb ik ze in de ochtend ook al meerdere keren voor gewaarschuwd. Het begint leuk en eindigt in drama. De waterspuiten blijven de rest van de dag ongebruikt.
We gaan nog even naar het splash pool zodat ze kunnen glijden met papa. Ik blijf op een bedje zitten bij de tas. Het is aan dit zwembad nog zoveel drukker. Ben benieuwd of het na het pinksterweekend rustiger is. Hierna gaan we naar de kamer (uhm suite) en merk ik op wat een luxe het is dat de meiden tegelijkertijd kunnen douchen vanwege de 2 persoonsdouche. Ze hoeven over 1 ding geen ruzie te maken: wie er al eerste gaat douchen. Wat een luxe!
Mike wil vanavond uit eten naar een stak house, maar ik en de meiden eten eerst in het restaurant van het hotel wat. We zijn nogal moeilijke eters (Jessie is kieskeurig en Jaimy heeft allergieën en ik ben vegetarisch) dus het is handig als we alvast iets hebben wat we lusten. Ik neem veel aioli met 2 stukjes stokbrood. Ik vroeg een kok of er op de pizza vlees zit, maar beledigde hem geloof ik. Dit was geen pizza maar een spaans gerecht en nee er zat geen vlees op.
Bij de receptie bellen ze een taxi voor ons, die niet lang op zich laat wachten. Hij brengt ons naar het einde van de boulevard want daar zit de steakhouse. De taxichauffeur stopt en Mike betaalt. Dan stappen we uit en zien dat deze taxichauffeur gewoon op een kruising is gaan stil staan en al het verkeer ophoudt. Hoe dan.
Bij het steakhouse staat een stel te wachten en wij gaan erachter staan. Er komt niemand die hun helpt. Wij bekijken alvast de kaart die buiten staat. Het stel voor ons is nog steeds niet geholpen en dan is Mike er klaar mee. We gaan wel ergens anders eten zegt hij. We lopen richting de boulevard en bekijken hier en daar wat eettentjes. We komen langs een indiaas restaurant en besluiten hier te gaan zitten. Vorig jaar op Lanzarote hebben we ook heerlijk gegeten bij een Indiaas restaurant. We bestellen een aantal dingen voor ons vieren. De meiden vinden de papadums met sausjes erg lekker. Mike heeft iets met kip en vindt het ook lekker, al had het gerecht wel wat pittiger mogen zijn en is de kip eroverheen gevlogen. En ik, ik vind het niet lekker. Ik had gemengde groenten in korma saus. Geen idee wat dat is voor saus maar dit bleek dus zoet te zijn. Gatver. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van zoet, maar niet als het mijn avondeten is. Als toetje wel.
We pakken een taxi terug naar het hotel en Jaimy is benieuwd of we op tijd zijn voor de mini disco. Dat is uiteraard niet zo, maar dat zeggen we niet want anders is het hommeles. Ik zeg dat we even kijken of er nog muziek is. En dat is zo. Er staat een zanger op het podium liedjes te zingen. Dat dit geen mini disco is maakt haar niet uit. Ze loopt snel naar het podium en gaat vooraan staan. Wanneer de zanger haar even aankijkt en naar haar wijst, kijkt ze daarna heel blij naar mij. Dit was zo grappig om te zien. Ze blijft hem aandachtig aankijken en wanneer er andere kinderen het podium opgaan, gaat Jaimy ook op het podium dansen. Hij gaat zijn laatste liedje zingen en Jaimy vraagt of ze hem een kroel mag geven, waarop ik antwoord met: nee. Vorig jaar vond ze Khalid heel aardig en nu heeft deze man binnen 1 minuut haar aandacht. Nee, voor Jaimy geen vrouw later...
- Wendy: Hahaha ja nooit saai bij…
- Marcel: Het is zoals ik lees weer…
- Wendy: 😂😂
- Bianca: Ik ga alweer stuk😂