Lanzarote dag 6
21 juli 2024 - Puerto del Carmen, Spanje
Deze ochtend slaapt Jaimy uit. Iedereen is al wakker wanneer zij pas om 09:40 uur wakker wordt. Op het kaartje van het hotel staat dat we kunnen ontbijten tot 10:30 uur. We moeten dus een beetje haast maken als we hier nog willen aanschuiven. Dat lukt want om 10 uur lopen we het restaurant in. Hier staat een bord met de etenstijden en blijkbaar kunnen we ontbijten tot 11:00 uur. Heel de week niet opgelet... Gelukkig hebben we iets langer de tijd want Jaimy heeft geen haast met eten. Jessie loopt gerust 3 keer een rondje waarbij ze elke keer iets kleins pakt, zodat ze nog een keer kan lopen. En ze is zeker niet te beroerd om voor ons ook nog wat te pakken. Heerlijk vind ze dit all inclusive concept.
Na het late ontbijt trekken we onze zwemkleding aan en gaan naar het zwembad. We besluiten om vandaag een bedje bij het kinderbadje te gaan zoeken. Dan kunnen de meiden hier ook even in spelen. Helaas liggen alle bedden vol. De afgelopen dagen hebben we gemerkt dat er mensen zijn die hun badlaken in alle vroegte op een bedje leggen en dan pas laat in de middag aan komen (van het strand, van het winkelen, van het bijkomen de avond ervoor???). En dit is bloedirritant. Er zijn best veel bedjes maar alles is bezet. Mike en ik gaan wat drinken aan een tafel ipv een ligbed. Dit staat achter de bedjes dus we hebben goed zicht op het kikkerbadje. Ondertussen komt er een man aan die duikles geeft. Hij raakt aan de praat met Mike. Hij twijfelde namelijk deze week om te gaan duiken. Dat heeft hij vorige keer ook gedaan toen we op Lanzarote waren. Mike zou op zn laatst morgenochtend nog kunnen duiken. Dit ivm de tijd die tussen het duiken en het vliegen moet zitten. Jaimy komt naar me toe en zegt dat haar wangen pijn doen. Ik vraag of het zout water is maar de meiden zeggen dat ze het niet weten. Hoe kun je dat nou niet weten? Dat merk je toch. Ik vraag aan Jessie of ze aan haar arm wil likken. Dat doet ze en dan trekt ze een vies gezicht. Ja dit is zout water hahaha. De meiden zijn klaar hier en dus gaan we naar het grotere bad met chloor water. Hier gaan we opnieuw op bedjes jacht. We vinden er 2 waarvan 1 een beetje in de schaduw staat. De zon brand zo fel dat je wel schaduw nodig hebt. De meiden springen direct het water in en mike volgt ze. Jaimy heeft een zwemvest aan maar wil die graag een keer uit. Dat mag niet van Mike maar ze gaat op het trappetje staan met haar rug naar Mike toe en probeert haar zwemvest uit te krijgen. Wanneer deze griet iets in haar hoofd heeft moet dat gebeuren. Ik voeg me bij hun in het water en doe Jaimy haar zwemvest uit. Ik vertel haar dat ik haar laat zien hoe gevaarlijk het is zonder zwemvest en ik laat haar 1 seconde los. Meteen gaat ze kopje onder en ik trek haar direct weer naar boven. Ik vraag of ze nog een keer van plan is om haar zwemvest uit te trekken zonder papa en mama maar dat gaat ze niet meer doen. Als het goed is, is er na de zomervakantie plek voor zwemles. Ze wil nu al graag oefenen dus probeert grote zus Jessie het een en ander uit te leggen. Ze vind het leuk om te doen dus hopelijk vind ze zwemles ook leuk.
We gaan ons omkleden in de kamer om te gaan lunchen. In de kamer is Jaimy ineens aan de diarree. Zwemmen gaat em vandaag niet meer worden dus. We gaan lunchen en daarna terug naar de kamer. We doen de rest van de dag even rustig aan. We zijn elke dag dingen aan het ondernemen en de kinderen gaan laat naar bed. Een beetje rustig aan doen in de vakantie is niet zo een slecht idee.
Onze kamer bevindt zich bijna aan het einde van ons hotel. We horen race geuiden en zien veel stofwolken. Wanneer Mike gaat kijken ziet hij dat ze daar doen rally rijden. Super gaaf om te zien maar helaas kan hij niet dichterbij komen.
Om 17:00 uur gaat Mike nog een rondje hardlopen. Het is hier dan nog 31 graden. Weer rent hij ongeveer 7 km. We zien hier veel hardlopers. Op meerdere momenten van de dag. En met werkelijk uiteenlopende hardloopkleren: van broekjes met een normale lengte tot broekjes waar een halve bil uitkomt. Letterlijk! Echt bizar sowieso hoe mensen erbij lopen. Er zitten hier veel engelse mensen en de vrouwen kleden zich schaars... Bij elke meid vertellen we Jessie dat ze zich NIET zo moet kleden.
Na het avondeten gaan we naar de mini disco. Jaimy vind dit prachtig en Jessie vind zichzelf te oud om mee te dansen. Als ze nou op tiktok liedjes ivp baby shark zouden dansen dan had Jessie vooraan gestaan... Er zijn eerst 2 meiden van het animatieteam die op een aantal liedjes dansen en vervolgens komt er een kerel verkleed als Mario. Deze kerel heeft een partij energie ! Hij danst ook heel wild en dit steekt de kinderen aan want die doen alles na.
Hierna gaan we naar het centrum van Puerto del Carmen. Eigenlijk willen we de auto ergens vlakbij de boulevard parkeren maar er is nergens plek dus rijden we door naar de parkeergarage. We lopen eerst een supermarkt naar binnen en zien daar zo een krakeling met chocola liggen die we eerder in Teguise ophadden bij de bakery. Ze liggen hier wel verpakt. Als prijs staat erbij: per kilo €5. Oke geen idee hoeveel dit weegt. Ik pak er 4 (ze zijn kleiner dan bij de bakery) en dit kost uiteindelijk €2. En lekker dat ze zijn! We gaan de boulevard op, kopen wat souvenirs en ik maak wat foto's. Dan terug richting het hotel. Tegenover het hotel schuiven we nog even aan bij restaurant dat we elke dag zien. Mike heeft nog niet gegeten dus die heeft best wel trek. We bestellen wat en dan loopt er een hele grote kakkerlak over de vloer... gatverdamme! Ik ben meteen klaar en hou mijn voeten van de grond. Ben als de dood dat ie in onze tas kruipt. We krijgen het eten en Mike doet zijn best het zo snel mogelijk naar binnen te werken. Ondertussen heeft de kakkerlak zich verplaatst naar het raam achter Mike. Bleh! Ik wil hier zo snel mogelijk weg. Jessie zit ook in te storten dus tijd om te gaan slapen.
- Wendy: Hahaha ja nooit saai bij…
- Marcel: Het is zoals ik lees weer…
- Wendy: 😂😂
- Bianca: Ik ga alweer stuk😂