Vakantie Mallorca dag 2

7 juni 2025 - Peguera, Spanje

Vanmorgen is Jaimy al vroeg wakker. Om 06:50 uur roept ze dat ze wakker is en dan moet iedereen dat natuurlijk zijn. Ik zeg dat ze nog wel even kan blijven liggen. Hoelang? Vraagt ze. 1 keer de klok rond, zeg ik. Dat ik terug ga naar bed is natuurlijk voor de show, want Jaimy doet geen oog meer dicht. En dan de rest ook niet. De bedden waar de meiden op liggen is eigenlijk een bank waar 2 bedden van gemaakt kunnen worden. Heel handig maar het maakt veel herrie bij bewegen,  dus heel irritant! In nog minder tijd dan 1 keer de klok rond ben ik er al weer uitgeweest voor Jaimy dus ik ben het zat en blijf er maar uit. Tenslotte doet toch niemand een oog meer dicht dus dan maar wakker met zn alle en ons klaar maken voor de dag. Vlak voordat we weg gaan zegt Jessie: " mama zonder make-up ben je veel mooier." Hahahaha ik bedank haar en zeg dat ik alleen geen mascara op heb, want zoveel make-up gebruik ik nooit.

We gaan ontbijten in het Magnus restaurant en dit is goed te doen. Niet te druk, dus we kunnen lekker buiten zitten. Hierna leggen we als echte hollanders onze handdoeken op een paar bedjes en maken even een rondje op het resort. We komen bij een ander zwembad genaamd splash pool met glijbanen en een apart peuterbad. Dit ziet er leuk uit! Dit bad gaat pas om 11 uur open dus we lopen door. Er is een buitenspeeltuin voor de kleine kinderen, waarbij ik en Mike ons afvragen waarom het niet een beetje bedekt is met een schaduwdoek. Zo in die stralende zon worden die speeltoestellen bloedje heet. En door, naar the gym. Off course. Mike en onze dochters worden blij en fanatiek bij het zien van deze sportzaal. Het heeft meer weg van een crossfit box. Jaimy begint met de battle rope en Jessie zit op een fiets (geen normale, maar vraag me niet hoe het heet, want zover gaat mijn informatie (interesse) niet). Ook Mike hangt ergens aan. En ik, ik sta erbij en kijk ernaar 😂. Ze zijn nog niet uitgespeeld maar ik ben klaar om weg te gaan uit deze sportzaal. Bovendien is er een welkomstbijeenkomt van Corendon waar ik heen wil en Mike gaat met de meiden naar het zwembad. De mevrouw van Corendon verteld eerst wat voor excursies we kunnen doen enzo. Nadat ze klaar is en we alleen achterblijven,  spreek ik haar aan op onze kamer en het feit dat Mike gister werd weggestuurd bij de receptie met de mededeling dit bij Corendon neer te leggen. Ik laat haar foto's zien van hoe onze kamer eruit ziet en haar reactie liegt er niet om. Ze zegt: dit is onacceptabel.  Ik moet de foto's naar haar sturen en ze zegt dat ze meteen gaat zeggen dat we een andere kamer krijgen. Ze verdwijnt achter de receptie in een kamer en komt 2 tellen later weer eruit. Ze zegt: " ze doen moeilijk, want alles zit vol dus ze kunnen jullie geen andere kamer geven. Er wordt een schoonmaker naar de kamer gestuurd en alles wordt gerepareerd.  Als het vanmiddag niet is gebeurt dan wil ik graag dat je me dat laat weten, want dan ga ik er alsnog achteraan." Ik stem toe en voeg me bij Mike en de meiden aan het zwembad. Ik nestel me even op een bedje terwijl de meiden aan het zwemmen zijn en Mike wat te drinken haalt. Mijn man verzint het om een ijskoffie te regelen bij de barman voor me. Heerlijk! De meiden krijgen een slush puppy. Jaimy laat haar beker al uit haar handen vallen nog voordat ze een slok op heeft. Haar beker valt kapot en Mike haalt wat water om het weg te spoelen.

We gaan even kijken bij het splash pool, daar zijn de glijbanen.  De meiden vinden dit geweldig en ook ik ga mee van de glijbaan af. De meiden hebben waterschoenen aan zodat ze niet uitglijden aan het zwembad.  Terwijl we naar het Magnus gedeelte terug lopen lukt het Jaimy om uit te glijden met haar waterschoenen aan. Gelukkig valt ze niet hard en zijn er geen pleisters nodig.

We lunchen (ik met donuts en taart) en Jaimy is erg moe dus die gaat daarna even met papa naar de kamer. Jessie en ik zwemmen nog wat en wanneer ik op mijn bedje lig verveelt Jessie zich en vraagt ze hoelang het nog duurt voordat Jaimy weer beneden is. Toch handig een klein zusje waar je mee kan spelen. Wanneer Mike en Jaimy er weer zijn gaan we nog even naar het splash pool toe. De zon brand als een malle dus we blijven ons goed insmeren.

Mike heeft een hardloop route uitgestippeld van ruim 7 kilometer en gaat einde van de middag hardlopen. Tussendoor krijg ik foto's van een prachtig uitzicht, een berg opwaarts en een afgrond waar hij langs loopt. Dit pad blijkt niet zo fijn te zijn want het is een soort grindpad. Daardoor is hij ook best lang weg. Ondertussen spreek ik een vrouw die morgen terug naar Nederland gaat. Ze vraagt hoe ik het hier vind. Nou op zich zijn we hier nog geen 24 uur en vind ik het wel leuk alleen de kamer iets minder. Ze vertelt me dat het gebouw waar wij in zitten net 2 jaar oud is en daarmee het nieuwste gebouw is wat er op het resort staat. Ze vertel over haar kamer en die is er erger aan toe. Ze heeft elke dag dat ze hier is, mensen naar de receptie zien gaan om te klagen en zelfs een ruzie aan de receptie gezien. Lekker dan!

Mike is terug en springt voor verkoeling meteeen het water in tot grote blijdschap van de meiden. Hij is net op tijd want niet veel later sluit het zwembad,  die gaat om 18 uur dicht.

Op de kamer maken we ons klaar voor het avondeten. Tijdens het douchen zie ik best veel schimmel op het plafond. Ieuw! We hebben een 2 persoons douche dus de meiden kunnen tegelijkertijd douchen, das handig! Na het douchen krijgt Jessie de deur niet open, dus ik wil em open trekken maar ook mij lukt het niet. Hmm wat gek. Ik trekken aan die knop en die hangt ook los. Ik roep Mike en doe doet de deur van buitenaf open. Vervelend dit. Ik app dit door aan de mevrouw van Corendon. Haar reactie is: ik bel naar de receptie om te vragen of jullie zsm van kamer kunnen veranderen. Helaas krijgt ze niemand te pakken bij de receptie dus ze raad ons aan om in de ochtend zelf nogmaals langs de receptie te gaan.

We gaan avondeten in het Magnus restaurant en wanneer we klaar zijn geef ik Jaimy 1 euro om aan de serveerster te geven. De serveerster oogt er erg blij mee en zegt: "aahw for bread." En maakt hierbij een eetgebaar. Jaimy en ik lachen vriendelijk en terwijl we weg lopen vraag ik aan Mike of ze nou echt zo blij was met die euro zodat ze eten kan kopen. Want dat zou wel heel triest zijn. Dat ze van onze ene euro een brood kan kopen. Ja dit vind ik een trieste gedachte.

We gaan naar de mini disco en daar is het druk! Niet normaal. Er schijnen 1300 mensen hier te zijn en zitplek voor een kwart hiervan? Wij blijven aan de rand staan en Jaimy wringt zich langs de kinderen om vooraan het podium te komen. Ze kijkt aandachtig naar de jonge meid van het animatieteam die haar dansjes (verkeerd) staat te doen. Alhoewel Jaimy de taal niet kent probeert ze toch mee te zingen. De danspasjes zijn in elke taal hetzelfde (al kent deze jonge meid van het animatieteam ze niet allemaal) dus Jaimy danst vrolijk mee op de liedjes van mini disco.

Hierna gaan we nog even langs de lidl,  die zit hier op 400 meter afstand. Easy peasy zou je zeggen, totdat ik uit glij en op mijn knie val. Ook ik val niet hard en heb geen pleister nodig 😂. Nooit saai bij ons... In de lidl kopen we dingen waar we niet voor gingen. Zoals 2 balanskussens. Ik wil er graag 1 voor Jaimy meenemen,  die kan niet stil zitten, dus kijken of ze hier wat aan heeft. Jessie heeft hier 1 van op school en dat zit zoooo lekker zegt ze, dat ze er thuis ook 1 wil. De reden dat ik ze mee wil nemen is dat ik deze eerder heb gezien bij Decathlon en er toen al 1 wilde voor Jaimy maar ik vond ze nogal duur. €50 per stuk. En deze bij lidl was maar €5,49. Dat scheelt nogal. We nemen er dus 2 mee. In onze koffers kunnen we overigens meer mee terug nemen. We hadden 2 koffers van 30 kilo per stuk geboekt en ze waren maar 22 en 23 kilo. Shoppen dus 😉.

Op de terugweg valt er niemand en we komen veilig aan op de kamer. We maken ons klaar om te gaan slapen.